با زوج درمانی، پیوندتان را محکم کنید!

اگر رابطه‌ی شما با همسرتان چالش‌برانگیز شده، زمان را از دست ندهید! همه‌ی ما لیاقت تجربه‌ی‌ روابط شاد و عاشقانه و ایمن را داریم. با گرفتن نوبت مشاوره زوج‌درمانی ازدواجتان را بهبود بدهید. 

در ادمه با دلایل زوج درمانی و اهمیت مشاوره با یک زوج درمانگر برای بهبود روابط بین زوجین آشنا می‌شویم.

زوج درمانی

چرا زوج‌درمانی موثر است؟

مشاوره زوج‌درمانی چگونه کمک می‌کند؟

زوج‌درمانی یکی از روش‌های روان‌درمانی است که روابط بین زوجین را بهبود می‌دهد. در زوج‌درمانی، زن و شوهر باهم در اتاق درمان حضور پیدا می‌کنند و درمانگر سعی می‌کند مسائل هیجانی، جنسی، ارتباطی و خانوادگی آنان را بررسی کند. زوج‌درمانگر، به زوجین کمک می‌کند بتوانند یکدیگر را بهتر بشناسند؛ با چالش‌ها و نگرانی‌های خود به بهترین شکل برخورد کنند. و ارتباط سالم‌تر و شکوفاتری را تجربه کنند.

سوالات متداول

آغاز فرایند زوج‌درمانی اثربخش با مشارکت زوجین اتفاق می‌افتد. وقتی مشکلات ارتباطی با گفتگو حل نمی‌شوند و زندگی زناشویی شما پر از دعواها و شکایت‌های تکراری می‌شود شما به کمک نیاز دارید. مشکلات رابطه‌ی جنسی، اختلاف‌نظر در شیوه‌ی فرزندپروری یا نحوه‌ی مدیریت پول، بحث و جدل‌های بی‌انتها یا تجربه‌هایی مانند خیانت از مواردی هستند که لازم است به زوج‌درمانگر مراجعه کنید.

زوجینی که رابطه خود را به تازگی آغاز کرده‌اند هم می‌توانند برای تقویت پیوندشان به زوج‌درمانگر مراجعه کنند. اما مشاوره پیش از ازدواج به افراد کمک می‌کند در انتخاب همسر خود دقت نظر کافی را داشته باشند.

اگر در ازدواج شما آزار جسمانی یا هیجانی وجود دارد، تا توقف کامل این آزار نمی‌توان انتظار بهبودی داشت. گاهی آزار جسمانی و هیجانی در رابطه مربوط به دلبستگی ناایمن یا تجربیات گذشته‌ی یکی از زوجین است. بنابراین در بعضی از موارد نیاز است که زوجین از روان‌درمانی فردی نیز برای مشکلات فردی خودشان استفاده کنند تا زوج‌درمانی اثربخش باشد.

شیوه‌ای از زوج‌درمانی است که بیشترین اثربخشی درمانی را دارد. در این روش درمانگر سعی می‌کند الگوهای روابط زوجین را شناسایی کند و روی پاسخدهی هیجانی آن‌ها به یکدیگر کار کند. همچنین دلبستگی ایمن را در زوجین افزایش می‌دهد.

اگر علاقه داشته باشیم خودمان را بهتر بشناسیم، هیجانات و افکارمان را درک کنیم و مهارت‌های ارتباطی‌مان را بهبود بدهیم نتایج زوج‌درمانی مثبت‌تر خواهند بود. هرچه کمتر یکدیگر را مخالف هم بدانیم و بیشتر سعی کنیم مثل یک تیم عمل کنیم اثربخشی زوج‌درمانی بیشتر است.

هرقدر توانایی همدلی بالاتری داشته باشیم و روابط گذشته‌ی ما امنیت بیشتری داشته باشند، احتمال موفقیت زوج‌درمانی بیشتر است؛ البته زوج‌درمانی روی مهارت همدلی و احساس امنیت زوجین نیز کار می‌کند.

اهداف زوج درمانی چیست؟

زوج درمانی به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخه‌های روان درمانی شناخته می‌شود؛ که هدف اصلی آن بهبود کیفیت زندگی زناشویی است. داشتن یک رابطه عاطفی خوب و سالم به همسر خود، استرس و چالش‌های زندگی را کمتر کرده و به آرامش بیشتر در زندگی منجر می‌شود. همچنین در زیر برخی از مهم‌ترین اهداف مشاوره زوج درمانی را بررسی می‌کنیم:

  • بهبود ارتباط زوجین و تقویت آن
  • شناسایی و حل مشکلات روزمره و اختلافات زناشویی با هدف بهبود آنها
  • توسعه مهارت‌های زوجین، در جهت مدیریت تعارضات 
  • تقویت هماهنگی بین زوجین برای رسیدن به اهداف مشترک

زوج درمانی، به عنوان یک راه حل مناسب برای پیشگیری از تبدیل مشکلات کوچک زندگی زناشویی به مشکلات بزرگ؛ و جلوگیری از جدایی عاطفی و طلاق شناخته می‌شود. و زوجین در جلسات مشاوره زوج درمانی با آموزش مهارت‌های لازم، روابط عاطفی خود را سالم و شاد می‌کنند.