مشاوره ترک اعتیاد

اعتیاد در واقع، از اختلالات درونی و روانی نشأت می­‌گیرد که فرد به دلیل عدم توانایی مقابله با آن­ها به مواد مخدر روی آورده و در ادامه دچار اعتیاد شده است. برای همین هم مشاوره اعتیاد یا مشاوره روانشناسی ترک اعتیاد به عنوان یک نیاز برای درمان و ترک اعتیاد به شمار می‌­آید. چرا که اگر اعتیاد و مشکلاتی که منجر به آن شدند، به صورت ریشه‌­ای حل نشوند، احتمال بازگشت فرد به سمت مواد مخدر بسیار زیاد خواهد بود.

مشاوره ترک اعتیاد برای کمک گرفتن از روانشناس ترک اعتیاد برای ترک سیگار و مواد مخدر

مشاوره برای ترک اعتیاد

در وهله اول، نیاز است به این مسئله پی ببرید که یک فرد معتاد، گناهکار نیست و تنها بیماری است که باید درمان شود؛ متاسفانه دید جامعه به این افراد، آن­قدر روحیه و شخصیت آن­ها را دچار ضعف و چالش می­کند که دیگر امیدی برای درمان باقی نمی­ماند. با این اوصاف، روحیه و انگیزه، بیشترین چیزی است که یک فرد معتاد برای درمان به آن­ها نیاز دارد که به منظور تقویت این دو مؤلفه به فرد معتاد، روانشناس ترک اعتیاد، بهترین گزینه ممکن محسوب می­شود. لذا در صورتی که قصد ترک اعتیاد دارید و یا می­خواهید یکی از اطرافیانتان را ترک دهید، باید به دکتر مشاوره ترک اعتیاد رجوع کنید. جلسات مشاوره درمان اعتیاد، می­توانند به صورت حضوری و آنلاین انجام شوند؛ در حقیقت تمام تلاش مرکز مشاوره ترک اعتیاد در این راستا است که بهترین و مطلوب­ترین شرایط را برای آماده­سازی ذهنی فرد نسبت به درمان، مهیا کند. از این رو در ادامه می­توانید با شناخت روانشناسان و مشاوران ترک اعتیاد، به نحوه برگزاری جلسات مشاوره و اهمیت آن در ترک اعتیاد، پی ببرید.

مشاوره برای اعتیاد و ترک آن، برخلاف اصول روانشناسی زرد

روانشناسی زرد، به مجموعه­ای از تحلیل­‌ها و نظرات شخصی افراد گفته می­شود که عموما از سمت علم قابل اثبات یا رد نیستند و تنها بر اساس منطق بعضی افراد، می­توانند درست باشند. در جامعه کنونی بسیاری از مطالب و محتواهایی که دیده می­‌شوند همان روانشناسی زرد هستند؛ همچنین اکثر جملات زرد، توسط افراد غیر روانشناس بیان می­شوند که به دید و نظر شخصی خود فرد وابسته هستند. شاید در ابتدا، هر جمله زردی از نظر انسان­ها منطقی و واقع گرایانه به نظر برسد، اما در واقعیت، ممکن است حتی منجر به بدتر شدن اوضاع شود. چرا که هر حرف بی اساسی در دوران ترک، می‌­تواند همه چیز را در روحیه و دید فرد معتاد نسبت به این دوران تغییر دهد. برای همین هم مراجعه به روانشناس متخصص ترک اعتیاد، در دوران ترک، مهم­ترین کاری است که باید انجام دهید. به هیچ وجه از افراد غیرمتخصص راهنمایی نگیرید؛ توصیه افراد غیرمتخصص شاید مفید باشد، اما مطمئنا کارساز نیست و می­تواند شما را از هدف ترک دور کند.

مشاوره اعتیاد و اهمیت آن در ترک

طبق تمام مطالبی که عنوان شدند، مراجعه به روانشناس ترک اعتیاد، بهترین راه حلی است که می­‌توان از اعتیاد و مضراتی که برای یک زندگی مطلوب دارد، خلاص شد. اما باز هم خیلی از افراد در مورد این شیوه درمانی مطمئن نیستند و از روند آن اطلاعی ندارند. یکی از سوالات رایجی که در این باره پرسیده می­شود، این است که چه نوع درمانی برای اعتیاد بهتر است؟.. به عنوان جواب می­توان گفت رفتار درمانی، رایج‌­ترین و اصولی­ترین درمانی است که به منظور رهایی فرد معتاد از بند مواد مخدر، معرفی می­‌شود. در واقع این رفتار و شخصیت فرد است که او را به سمت مواد هُل داده و از یک زندگی سالم محروم می‌­کند.

سوال بعدی که ذهن افراد را به خود درگیر می­کند، این است که مشاوران ترک اعتیاد دقیقا چه کار می­کنند و هدفشان چیست؟ با اینکه به این سوال پاسخ دادیم، اما اگر بخواهیم باز هم به طور کلی فعالیت مرکز مشاوره ترک اعتیاد را به صورت مختصر توضیح دهیم؛ روانشناسان و مشاوران ترک اعتیاد، بیمار یا فرد معتاد را به لحاظ ذهنی و فکری برای ترک کردن آماده می­‌کنند؛ به گونه­ای که بیمار در حین درمان و دوران ترک، مطمئن می­شود که می­تواند این کار را انجام دهد و به سبب برطرف شدن مشکلات زمینه‌­ای که داشته است، موفق شود و تحت این شرایط از نتیجه نمی­ترسد و تمام تلاش خود را برای داشتن و ساختن زندگی بهتر، به کار می­‌گیرد.

اعتقاد روانشناس ترک اعتیاد در این جهت است که یک بیمار جسمی، زمانی می­تواند درمان شود، که روان خود را درمان کند. در این صورت، هنگامی که فرد معتاد توانست اعتیاد را ترک کند، به زندگی واقعی خود بازخواهد گشت و می‌­تواند به عنوان یک انسان عادی و سالم در جامعه فعالیت داشته باشد.

ویژگی­‌های مراجعه به روانشناس ترک اعتیاد

زمانی که فرد معتاد تصمیم می­گیرد به یک روانشناس مراجعه کند، یا از طریق اطرافیان در جلسات مشاوره حاضر می­‌شود، در واقع یک سری مزایای فردی را برای خود و روان خود به ارمغان می‌­آورد. در حالت کلی مشاوره اعتیاد کمک می­‌کند تا فرد معتاد، به ویژگی‌­ها و مزیت­‌های زیر دست پیدا کند:

  • تقویت عزت نفس و بهبود اعتماد به نفس در فرد
  • یادگیری نحوه واکنش در برابر مشترک و محرک­‌های رفتاری در زندگی
  • پیدا کردن راه­‌های مثبت به منظور مدیریت حوادث و احساسات استرس زا
  • توسعه فردی به لحاظ روحی و جسمی
  • توسعه و بهبود مهارت­‌های عملی برای مقابله با اشتیاق و ولع به مصرف مواد مخدر
  • امکان بازسازی روابط فرد با دیگران
  • بهبود حس مسئولیت­‌ پذیری و انطباق با سایر برنامه‌­های درمانی
  • رسیدن به آرمان‌­های یک زندگی مطلوب و با آرامش

در نتیجه تمام موارد ذکر شده، می­توان دریافت که مشاوره اعتیاد برای درمان یک الزام است که بهترین و موثرترین راه برای درمان ریشه­‌ای اعتیاد به شمار می‌­آید. البته مراجعه به کلینیک روانشناسی متخصص در این زمینه نیز از درجه اهمیت بالایی برخوردار است؛کلینیک روانشناسی آگاه و تیم روانشناسان متخصص و فعال در حیطه مشاوره اعتیاد، می­‌توانند در این راه کنار افراد معتاد باشند و این همراهی را تا زمانی ادامه خواهند که آن فرد دیگر با لقب معتاد، معرفی نشود.