بهترین مشاور شغلی

وقتی از بچه‌ها می‌پرسید که وقتی بزرگ شوند می‌خواهند چه‌کاره شوند، آنها به سرعت پاسخ می‌دهند: «معلم! دانشمند! دکتر!» اما کاش انتخاب شغل به همین آسانی بود و نیازی به مشاوره شغلی وجود نداشت.

همه‌چیز با بزرگ‌شدن افراد تغییر می‌کند. انتخاب مسیرِ شغلی که با ارزش‌ها، علایق و مجموعه مهارت‌ها همسو باشد، برای بزرگسالان چندان ساده نیست. ملاحظاتی مانند امور مالی و هزینه‌های تحصیل و جابجایی، انتخاب شغل را مشکل می‌کند. حتی بعد از انتخاب نیز ممکن است رضایت شغلی یک چالش بزرگ باشد.

خوشبختانه، افرادی غیر از دوستان و خانواده هستند که می‌توانید برای حمایت بیشتر به آنها تکیه کنید. برای مثال روانشناس شغلی می‌تواند به شما در انتخاب حرفه، آمادگی برای مصاحبه و موارد دیگر کمک کند.

در ادامه، مشاوران شغلی کلینیک آگاه لیست شده‌اند؛ که می‌توانید بعد از مطالعه بیوگرافی هر کدام، به صورت آنلاین درخواست مشاوره شغلی خود را از روانشناس شغلی ثبت نمایید.

مشاوره شغلی برای انتخاب شغل توسط یک روانشناس شغلی خوب امکان پذیر است

لیست مشاوران شغلی:

محمد هاشمی فراشاه روانشناس در تهران و آنلاین

کارشناسی ارشد روان‌شناسی عمومی

علی نیک سرشت

دانشجوی دکتری، روانشناسی شناختی

میترا کامران

دکتری روانشناسی سلامت، دانشگاه تهران

فرشته فرضعلی روانشناس

فارغ التحصیل روانشناسی بالینی

هدف از مشاوره شغلی بسیار فراتر از شرکت در آزمون‌های استعداد‌یابی است. بیایید ببینیم چه انتظاری می‌توانیم از مشاوره شغلی داشته باشیم.

مشاوره شغلی چیست؟

مشاوره شغلی یک از خدماتی است که به افراد کمک می‌کند یک حرفه جدید را آغاز کنند، مسیر شغلی خود را عوض کنند، یا در همان کاری که در آن مشغول هستند، پیشرفت کنند.

در این نوع مشاوره، جوینده شغل با مشاور صحبت می‌کند. همچنین، ممکن است در ارزیابی‌هایی که مهارت‌ها، توان، استعداد و به‌طور کلی نقاط قوت و ضعف را نشان می‌دهد شرکت کند.

مشاوره انتخاب شغل شبیه کوچینگ شغلی است. در حقیقت مربیان کوچینگ و روانشناس شغلی، هر دو هدف یکسانی را دنبال می‌کنند؛ اما مشاوران شغلی دارای مدرک روانشناسی یا مشاوره هستند، درحالی‌که کوچ‌های شغلی ممکن است گواهینامه‌های مربی‌گری داشته باشند. روانشناس شغلی به شما کمک می‌کند به‌جای تمرکز بر مراحل کار و راهکارهای کوتاه مدت، انتخاب‌های خود را بر اساس شخصیت و ویژگی‌های خود انجام دهید.

مشاور شغلی در حال انجام مشاوره شغلی برای چند نفر که درخواست راهنمایی برای انتخاب شغل دارند

از مشاوره شغلی چه انتظاری داشته باشیم؟

اگر به تصمیم‌گیری در باره آینده شغل خود نیاز دارید، مشاوره کاری می‌تواند به شما کمک زیادی کند. با شرکت در جلسات مشاوره کاری و شغلی می‌توانید موارد زیر را انتظار داشته باشید:

  • ارزیابی نقاط قوت، مهارت‌ها، تحصیلات و تجربیات
  • خواسته‌ها و رویاهای شغلی و امکان رسیدن به آنها
  • شناسایی استعدادها و امکانات بالقوه استفاده‌نشده
  • در‌نظر‌گرفتن گزینه‌های مختلف شغلی
  • بررسی روندها و شیوه‌های استخدام
  • تحقیق در مورد لیست مشاغل و کارفرمایان
  • آماده‌شدن برای مصاحبه
  • تقویت رزومه
  • تهیه پیش‌نویس نامه‌ها
  • پیداکردن شغل یا تغییر آن
  • ترسیم یک مسیر شغلی مناسب

مزایای مشاوره شغلی

مشاوره شغلی مزایای زیادی دارد. برای مثال، می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد نقاط قوت، ضعف و علایق ارائه دهد. اطلاع از این موارد می‌تواند کمک زیادی در جهت تصمیم‌گیری آگاهانه باشد. علاوه بر این، مشاوره شغلی می‌تواند به افراد در شناسایی فرصت‌های شغلی بالقوه، توسعه مهارت‌ها و دانش لازم برای موفقیت کمک کند.

در اینجا برخی از مزایای دیگر مشاوره شغلی آورده شده است:

شفاف‌سازی اهداف شغلی: یک مشاوره شغلی حرفه ای می‌تواند به شما کمک کند تا اهداف شغلی بلندمدت خود را شناسایی کرده و برنامه‌ای برای دستیابی به آنها تهیه کنید.

کشف مسیرهای شغلی جدید: ممکن است در طول مشاوره شغلی از کشف مسیرهای شغلی جدیدی که با علایق و مهارت‌های شما هماهنگ است، شگفت‌زده شوید.

بهبود مهارت‌های جستجوی شغل: یک مشاور شغلی می‌تواند به شما کمک کند تا رزومه، توصیه‌نامه و مهارت‌های مصاحبه خود را بهبود داده و به خوبی با سایر کاندید‌اها رقابت کنید.

تقویت اعتماد به نفس: با حمایت و راهنمایی یک روانشناش شغلی، می‌توانید نسبت به توانایی‌های خود اطمینان بیشتری پیدا کرده و آمادگی بیشتری برای مقابله با چالش‌های جدید داشته باشید.

مزایای مشاوره برای انتخاب شغل چیست و چرا فایده دارد؟

چه نشانه‌هایی نیاز شما به مشاوره شغلی را نشان می‌دهد؟

اگر نمی‌دانید که به مشاوره شغلی نیاز دارید یا نه، نشانه‌‌های زیر را بررسی کنید. وجود هر کدام از آنها نشانگر نیاز شما به یک مشاوره کاری است.

شما در آستانه یک جهش شغلی هستید.

ورود به مرحله جدید در حرفه می‌تواند هم یک تجربه هیجان‌انگیز و هم اعصاب‌خردکن باشد. مثلا:

  • فارغ‌التحصیلی از کالج یا دانشگاه می‌تواند یک تجربه شاد باشد، اما انتخاب مسیر شغلی در این مرحله یک چالش بزرگ است.
  • تغییر شغل می‌تواند تعادل بیشتر بین کار و زندگی، دستمزد بهتر و رضایت را برای شما فراهم کند، اما در عین حال می‌تواند با استرس و سردرگمی درباره مهارت‌ها همراه باشد.
  • راه‌اندازی یک کسب‌وکار می‌تواند به‌معنای کار برای خود باشد؛ اما ریسک‌های مالی، آن را به یک چالش تبدیل می‌کنند.

اگر می‌خواهید جهش شغلی مشابهی داشته باشید، کاندیدای خوبی برای مشاوره شغلی هستید.

به دنبال پیدا‌کردن علائق و اهداف منطقی در مسیر شغلی خود هستید.

اگر در پیدا‌کردن علائق و همسو‌کردن آنها با مسیر شغلی خود دچار مشکل هستید، مشاوره شغلی می‌تواند به شما شناخت دقیق‌تری از ویژگی‌های شخصیتی و توانایی‌ها داده و به شما در پیدا‌کردن علائق و اهداف شغلی کمک کند.

به یک مشاوره عمیق شغلی نیاز دارید

راه‌های زیادی برای دریافت حمایت شغلی وجود دارد، از جمله:

  • شرکت در کلاس‌های گروهی در کنار سایر جویندگان شغل
  • خواندن کتاب‌های توسعه حرفه‌ای
  • استخدام یک مربی در رشته‌ای مانند هوش هیجانی
  • افزایش تسلط بر مهارت‌های فنی و کسب تجربه مربوط به یک حرفه خاص
  • کسب اطلاعات از افرادی که در صنعت یا زمینه شغلی که می‌خواهید وارد شوید کار می‌کنند

همزمان با انجام این کارها، ممکن است بخواهید گفتگوهای عمیق‌تری در مورد حرفه خود داشته باشید و در مورد اقداماتی که باید انجام دهید راهنمایی دقیق‌تری بگیرید. اگر این‌طور است، ممکن است وقت آن رسیده باشد که یک مشاور شغلی حرفه‌ای پیدا کنید.

چطور برای جلسه مشاوره شغلی آماده شوید؟

آماده‌شدن برای یک جلسه مشاوره شغلی می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رویکرد صحیح، می‌توانید از زمان خود نهایت استفاده را ببرید و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید. قبل از رفتن به جلسه، در مراحل زیر خود را آماده کنید.

مرحله اول: در مورد خدمات مشاوره شغلی تحقیق کنید

قبل از رفتن به جلسه، از افراد دیگری که در این جلسات شرکت‌ کرده‌اند، پرس‌وجو کنید. همچنین، لازم است به خوبی در اینترنت سرچ کنید تا بدانید چه چیزی در جلسه انتظار شما را می‌کشد. این کار به شما کمک می‌کند تا خود را با یک دیدگاه صحیح آماده نمایید.

مرحله دوم: اهداف خود را مشخص کنید

 به آن‌چه می‌خواهید از جلسه مشاوره شغلی به‌دست آورید، فکر کنید. آیا به‌دنبال راهنمایی در مسیر شغلی خاصی هستید یا برای جستجوی شغل به کمک نیاز دارید؟ دانستن اهدافتان به شما و مشاورتان کمک می‌کند تا روی چیزهای مهم تمرکز کنید.

مرحله سوم: فهرستی از مهارت‌های خود تهیه کنید

فهرستی از مهارت‌ها، نقاط قوت و ضعف خود تهیه کنید. این کار به مشاور کمک می‌کند تا پیشینه شما را درک کند و مسیرهای شغلی احتمالی متناسب با توانایی‌های شما را شناسایی نماید.

مرحله چهارم: مدارک مرتبط را به همراه داشته باشید

رزومه، توصیه نامه و هر مدرک مرتبط دیگری که می‌تواند بینشی در مورد اهداف شغلی و تجربه کاری شما ارائه دهد، همراه داشته باشید. این مدارک به مشاور درک بهتری از سوابق شما داده و به او کمک می‌کند تا توصیه‌های مناسب‌تری ارائه دهد.

مرحله پنجم: سؤالات خود را آماده کنید

 فهرستی از سؤالاتی را که می‌خواهید از روانشانس شغلی خود بپرسید تهیه کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بیشترین بهره را از جلسه ببرید و اطمینان حاصل کنید که به جواب همه سوالات خود رسیده‌اید.

پس از طی‌کردن مراحل فوق، شما برای شرکت در جلسه مشاوره شغلی آماده هستید.

اگر به دنبال بهترین مشاور شغلی هستید، روانشناسان متبحر ما می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند. آنها با ترکیب مهارت‌های روانشانسی و کوچینگِ شغلی، شما را در مسیر یافتن یک شغل موفق راهنمایی می‌کنند.