من دیوانه نیستم!
برای تان پیش آمده در جواب کسی برای مراجعه به روانشناس سریعا این فکر به ذهن تان خطور کند که من دیوانه نیستم، من که چیزیم نیست؟!
باید بگویم درست فهمیدی، تو که دیوانه نیستی، اما حتما مشکلاتی در زندگی داشته اید که روزها و هفته ها و حتی ماه ها با آن ها دست به گریبان بودید و نمی دانستید که باید چگونه بر آن ها غلبه کنید؟ یا اینکه باید از چه کسی کمک بگیرید؟
حال که دارم این متن را برای تان نگارش می کنم تک تک لحظاتی که در زندگیم با مشکلات و مسائل مختلفی رو به رو بوده ام را به خاطر می آورم. لحظاتی که نمی دانستم باید چه کاری انجام دهم، نمی دانستم در آن لحظه بهترین گزینه برای من چه چیزی است؟ و گاهی هم به درماندگی و استیصال می رسیدم. خب همه ما چنین تجربیاتی را داشته ایم. می توانم حدس بزنم که در چنین لحظاتی چه احساساتی درون تان جرقه زده است، چقدرحالتان گرفته شد !!!
ممکن است برای هر کسی در زندگی مشترکش مشکلاتی پیش آمده باشد یا نوجوانی که نمی داند باید چه رشته تحصیلی را انتخاب کند و یا فردی باشید که مدتی است با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید. هم من و هم شما خوب می دانیم که بعضی لحظات در زندگی چقدر به ما سخت گذشت. گاهی ما فقط نیاز به شنیده شدن بدون قضاوت داریم، گاهی نیاز به ارتباط با خود درونی مان داریم تا دستی بر زخم های کهنه خود بکشیم و به خاطر تحمل بار این همه محنت و سختی از خودمان تشکر کنیم.
چرا روانشناس؟
روانشناس اینجا همان فردی است که می تواند در حل مشکل با شریک زندگی تان، انتخاب رشته نوجوان دلبندتان، شنیدن شما بدون ترس از قضاوت شدن و ارتباط با خود درونی تان به شما کمک کند. روانشناس یک متخصص است، یک حامی و کمک کننده است تا شما در لحظات سخت زندگی خویش تنها نباشید و بتوانید از بین گزینه های موجود، دست به انتخاب بهترین گزینه بزنید. او همان کسی است که جرات نگاه کردن به زخم های دوران کودکی و زمان حالتان را به شما می دهد و کمک می کند تا مرهمی باشید بر زخم های التیام نیافته خویش.
نه شما دیوانه اید و نه روانشناس درمانگر دیوانه ها
او فقط مرهم و همراهی است در جهت افزایش ظرفیت شما در برابر دردهای سخت و اجتناب ناپذیر زندگی. لازم نیست که شما حتما دچار یک بیماری بدخیم روانی شوید تا به روانشناس مراجعه کنید. اکثر افرادی که به ما مراجعه می کنند لزوما دچار مشکلات بدخیم و طاقت فرسا یا دیوانه نیستند. ما در کودکی ممکن است دچار آسیب هایی شده باشیم یا این که زخم هایی از اطرافیان مان در طول دوره های رشد با خود حمل کرده باشیم که نیاز به التیام دارند. یا این که گاهی ممکن است نتوانیم روابطی عمیق تجربه کنیم تا در زمان مشکلات کمک آن ها را در کنار خود داشته باشیم.
روانشناس کسی است که می تواند این مهارت را به شما بیاموزد و می توانید با کمک او الگوهای تکرارشونده زندگی خویش که از دوره های گذشته با خود منتقل کرده اید را بشناسید و اثرات آن ها را بر زندگی خویش کمتر کنید.
در انتها باید بگویم شما دیوانه نیستید، شما فقط برخی اوقات در برابر سختی ها و فشارهای زندگی نیاز به صحبت کردن، کمک گرفتن و کمی درک شدن دارید. چیزی که شاید دوست، عمه، خاله و هرکس دیگری ممکن است نتواند به شما بدهد.
شما دیوانه نیستید، شما فقط به دنبال رضایت بیشتر از زندگی و افزایش تاب تحمل پستی و بلندی های آن و اندکی آرامش هستید تا رفاه روانی بیشتری را در زندگی تجربه کنید…
بیشتر بخوانید:
- روانشناس کیست؟
- من مراجعت نیستم!
- چرا جلسات رواندرمانی به خوبی پیش نمیرود؟
- آن سوی ناکامی
- از خودم بدم میاد!