برگشت به زندگی بعد از طلاق؛ بهبود زندگی پس از طلاق
حتی اگر با ناسالمترین آدم ممکن زندگی کرده باشید، هیچوقت طلاق برای شما آسان نخواهد بود. چراکه زمانی شما با این فرد رویاهایی داشتید، زندگیای را تصور میکردید که سرشار از خوشبختی و آرامش است و از نظر عاطفی، زمانی و… سرمایهگذاریهای بسیاری برای این رابطه کردهاید. پس طبیعی است که بعد از طلاق احساس کنید عمیقا آسیب دیدهاید، طرد شدهاید و یا عصبانی باشید. اما بعضی آشفتگیها هستند که ممکن است فرد به دلیل وارد شدن به مسیر جدید تجربه کند. در مقوله طلاق این مسیر جدید، شروع دوباره زندگی پس از طلاق است. فرد به این فکر میکند که آیا میتواند پس از طلاق بهبود یابد؟ آیا میتواند با شرایط جدید بعد از طلاق سازگار شود؟ آیا میتواند مسیر جدیدی در زندگی بیابد؟
دانستن اینکه باید در انتظار چه چیزهایی باشید (به عنوان مثال دانستن و درک احساسات غم، خشم، علائم جسمانی آنها و روند طبیعی آنها) به شما کمک میکند تا از این مرحله عبور کنید. در ادامه راهکارهایی به شما ارائه خواهیم داد برای اینکه بتوانید راحتتر از این مرحله عبور کنید و بعد از طلاق، به زندگی خود بازگردید:
فهرست محتوا:
Toggle4 راهکار برای برگشت به زندگی بعد از طلاق
زندگی پس از طلاق مسیری جدید است که ممکن است سازگاری در آن زمانبر باشد. قطعا در یک مقاله نمیتوان به طور جامع و کامل درباره آن صحبت کرد و راهکارهایی ارائه داد که حال فرد را بهطور پایدار بهبود ببخشد. اما در ادامه سعی کردیم چند راهکار کاربردی و مهم را برای راهنمایی بازگشت به زندگی پس از طلاق، به شما ارائه دهیم:
بعد از طلاق احساساتتان را سرکوب نکنید
هر از دست دادنی غمی به همراه دارد. خودتان را برای اینکه به خاطر یک آدم اشتباه غمگین هستید، سرزنش نکنید. تمام احساسات شما معتبر و مهم هستند. غمتان را سرکوب نکنید، بگذارید که بیاید، احساسش کنید، تا بتوانید به تدریج از آن رهایی یابید. سرکوب کردن احساساتتان فقط شرایطتان را بدتر میکند. همیشه به یاد داشته باشید که برای عبور از یک احساس ناخوشایند، اول باید بگذارید که وجود داشته باشد، احساسش کنید و به آن اجازهی بروز دهید. احساسی که سرکوب شود ظاهرا وجود ندارد اما عمیقا فرد را از درون فرسوده و آشفته میکند.
همچنین بخوانید: چطور رابطه پایان یافته را پشت سر بگذاریم؟ move on کردن
مهارتهای مقابلهای را یاد بگیرید
برای زندگی بعد از طلاق، مهارتهای مقابلهای از جمله مهارتهایی است که به شما کمک میکند راحتتر از شرایط ناگوار زندگی عبور کنید و بتوانید با آنها مقابله کنید. این مهارتها به شما کمک میکند که بتوانید هیجانات خود را تنظیم و خودتان را آرام کنید. به عنوان مثال فعالیتهایی که برای شما لذت بخش است و یا مدیتیشن کردن میتواند در آرامش شما تاثیر بسزایی داشته باشد. کارهایی انجام دهید که اعتماد به نفس شما را بالا میبرند و احساس ارزشمندی را در شما بیدار میکنند. دقت کنید که سبک زندگی سالم مثل: ورزش کردن، خواب کافی و خوب، رژیم غذایی سالم در بالا بردن خلق و خوی شما بسیار تاثیرگذار هستند. از آنها در زندگی پس از طلاق غافل نشوید.
همچنین بخوانید: عشقم ولم کرده رفته با یکی دیگه، چیکار کنم؟
مراقب موانع باشید
اگر علائمی از خشم و رنجش، احساس غم و اندوه یا اضطراب شدید، احساس بدبختی، تسلیم شدن، ترس و ابتلا به افسردگی را مشاهده کردید، حتما کمک بگیرید. ممکن است شما هر قدم که به جلو برمیدارید دو قدم به عقب بازگردید. در اینگونه مواقع کمک گرفتن بسیار مهم است. طلاق مقولهی سختی است که بسیاری از آدمها توانایی مقابله با تمام پیامدهای آن را ندارند. این مسیر بسیار طاقتفرساست و میتواند شما را منزوی کند. ممکن است خودتان را سرزنش کنید، احساس شرم و گناه داشته باشید. اگر خود را در افسردگی و اضطراب شدید یافتید بهترین راه صحبت کردن است.
صحبت کردن با یک فرد متخصص که بدون قضاوت به شما گوش میدهد در اینگونه بحرانها ضروری است. راهنماییهای حرفهای یک روانشناس خوب میتواند از بدتر شدن شرایط جلوگیری کرده و شما را به سمت بهبودی بعد از طلاق هدایت کند.
برای یک رابطه جدید بعد از طلاق عجله نکنید
بسیاری از افرادی که طلاق میگیرند، خیلی سریع وارد یک رابطه جدید میشوند. زیرا میترسند تنها باشند یا دیگر هرگز عاشق نشوند.
شما برای بهبودی نیاز به زمان دارید. برای رهایی از این غم، گذشتن از رابطهای که پایان یافته و رد شدن از این درد، نیاز به زمان دارید تا شفا پیدا کنید.
قبل از اینکه یک رابطه جدید پس از طلاق ایجاد کنید، باید از رابطه قبلی خود درس بگیرید. چه چیزی در رابطه قبلی برای شما جواب داد و چه چیزی جواب نداد؟ معمولا چه تیپ شخصیتهایی را انتخاب میکنید و چرا؟ میتوانید به خودتان اعتماد کنید؟ آیا میتوانید به یک نفر جدید اعتماد کنید؟ زندگی پس از طلاق مرحله کشف کردن است. شما تغییر کردهاید و باید این تغییرات را شناسایی کنید. باید دقیقا بدانید که از فرد جدید و رابطه جدید چه میخواهید و مطمئن باشید که مسائل و مشکلات رابطه قبلی را در خود حل کردهاید. قطعا شما نمیخواهید مجددا وارد یک رابطهی اشتباه شوید.
همچنین بخوانید: طلاق عاطفی چیست؟ نشانه های طلاق عاطفی
کمک گرفتن را دستکم نگیرید
در آخر اینکه بهترین راهکار برای عبور از بحرانهای سخت اینچنینی کمک گرفتن از یک متخصص حرفهای است. شما ممکن است به خیلی از الگوهای رفتاری خود بیتوجه باشید و یا حتی به آنها آگاه نباشید. چهبسا که این الگوها شما را به سمت انتخاب افراد خاصی هدایت میکند. افرادی که برای شما مناسب نیستند و به شما آسیب میزنند. در طی جلسات درمانی گام به گام مسائل برای شما روشنتر خواهد شد و علاوه بر عبور از این بحران میتوانید تکلیف خودتان را برای روابط بعدی نیز روشن کنید. دانستن اینکه دقیقا حد و مرز و خواستهی شما از رابطه و طرف مقابل چیست، میتواند شما را در انتخاب فرد درست راهنمایی کند. تا در زندگی بعد از طلاق، انتخاب درست داشته باشید.
همین حالا از روانشناسان آگاه، مشاوره طلاق بگیرید
درباره راحله کرمی
من راحله کرمی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی بالینی در سال 1401 هستم. از سال 1395 تحصیلات خود را در رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی شروع کردم. در این سالها با رویکردهای زیادی آشنا شدم اما در آخر رویکرد هیجانمدار را که با امیال درونی من تناسب داشت، برگزیدم. از سال 1399 شروع به گذراندن دورههای درمانگر فردی با رویکرد هیجانمدار از قبیل دورههای درمان افسردگی، اضطراب و تروما و... کردم. در کنار آن تلاش بر این داشتم که علم روز روانشناسی را از طریق دورههای آنلاین در دانشگاههای مختلف دنیا یاد بگیرم. علاوه بر آن به دلیل علاقه به رشته روانشناسی و مطالعات در این حیطه، از سال 1400 شروع به تولید محتوا و نویسندگی کردم. در طی این سالها تلاش کردم که با مطالعه مطالب و مقالات به روز روانشناسی علم خود را در اختیار کسانی بگذارم که به دنبال آگاهی هستند. و همیشه امید دارم که بتوانم قدمی هرچند کوچک برای رسیدن شما به این آگاهی باشم.
نوشتههای بیشتر از راحله کرمی
دیدگاهتان را بنویسید