ازدواج برای فرار از تنهایی؛ بله یا خیر؟
گاهی فکر میکنیم اگر کسی را در کنارمان داشتیم تحمل مشکلات زندگی آسانتر میشد. شاید این جمله در ظاهر درست به نظر برسد، داشتن فردی که از او حمایت عاطفی دریافت کنیم دلمان را قرص میکند. اما جایی این حس مشکلساز میشود که با ازدواج سعی داریم از چیزی مثل تنهایی فرار کنیم. در این موارد این حس عذابآور تنهایی کنترل همهچیز را بدست میگیرد؛ چشمان ما را بر روی خیلی چیزها از جمله شناخت کافی و درست طرف مقابل میبندد. طوری که چشم باز میکنیم و میبینیم در کنار فردی هستیم که نه او ما را میفهمد نه ما او را. آنجاست که میفهمیم با وجود اینکه کسی را در کنارمان داریم، بیشتر از زمانی که او را نداشتیم، احساس تنهایی میکنیم.
در این مقاله عواقب ازدواج برای فرار از تنهایی و همچنین راههای جایگزین ازدواج برای فرار از تنهایی را برای شما شرح خواهیم داد با اینحال اگر احساس میکنید که تمام راههای گفته شده در این مقاله را استفاده کردهاید و بازهم نیاز به کمک دارید، کلینیک روانشناسی آگاه با حضور درمانگران متخصص و مجرب آمادهی کمکرسانی به شما خواهد بود.
فهرست محتوا:
Toggleعواقب ازدواج برای دوری از تنهایی
این طبیعی است که ازدواج بخاطر فرار از تنهایی، عواقبی داشته باشد؛ چرا که در این ازدواج عاملهای مهمی از جمله شناخت خود و طرف مقابل نادیده گرفته شدهاند. در زیر به چند عواقب این نوع ازدواج میپردازیم:
-
درست انتخاب نمیکنید
در هر حیطه از زندگی احتمالا این را تجربه کردید که دوست دارید احساس ناخوشایند را سریع از میان ببرید. میخواهید که نباشد و از آن خلاص شوید. تنهایی یکی از آن حسهاست. گاهی این حس ناخوشایند آنقدر آزاردهنده است که ممکن است تمام وجود فرد را در بر گیرد و فقط بخواهد که رها شود. یکی از راهحلهای احتمالی در این موقعیت شروع رابطه و یا ازدواج است. وقتی حس تنهایی تمام وجودتان را فرا گرفته شما نمیتوانید به درستی در انتخاب شریک عاطفی خود تصمیم بگیرید. ممکن است خیلی موارد و اولویتهایتان را نادیده بگیرید تا فقط بتوانید احساس تنهایی را از میان ببرید. غافل از اینکه نهتنها راه نجاتی نیافتید بلکه مشکل جدیدی به زندگیتان اضافه کردید.
-
خطر جدایی و طلاق بالاتر میرود
: اگر به دلیل فرار از تنهایی قصد ازدواج دارید، آمادگی جدایی زودهنگام را داشته باشید. زیرا در اوایل رابطه، وقتی که دیگر تنها نیستید، تازه چشمانتان به چیزهای دیگر باز میشود. رابطه عاطفی باید منبع آرامش هر فرد باشد؛ در حالیکه فرد مقابل شما، فردی نیست که شما را درک کند و در کنارش آرامش داشته باشید. دیر یا زود از موقعیتی که در آن قرار گرفتید خسته میشوید و نمیتوانید در کنار او بمانید. شاید دستوپا بزنید که رابطه را درست کنید، اما خطر طلاق در این نوع ازدواج بسیار بالاست.
همچنین بخوانید: چگونه ازدواج موفق داشته باشیم؟
-
درگیر پرخاشگری و عدم سازگاری میشوید
وقتی آن تنهایی را با ازدواج کنار زدید موارد دیگری برایتان مهم میشود و تازه معیارهایتان را در نظر میگیرید. او چقدر با معیارهایتان فاصله دارد! این فاصله فردی که میخواستید و فردی که در کنارتان است جرقهی بحث و جدالهای تمام نشدنی و پرخاشگریهای شماست. با کوچکترین تناقض و کاستیها در زندگیتان بهم میریزید و تحمل نمیکنید. در صورتی که عشق نسبت به طرف مقابل تابآوری در مشکلات و ناسازگاریها بالاتر خواهد برد. حالا احساس تنهایی شما نسبت به قبل نه تنها کاسته نشده، بلکه بیشتر هم هست!
-
احتمال خیانت بالاتر میرود
وقتی هر روز در کنار فردی چشم باز کنید که به هیچیک از معیارهای شما شبیه نیست، ممکن است بخواهید به دنبال تمایل و وسوسههای درونی خود بروید. بهدنبال فردی که بتوانید عشق و آرامش را در کنار او تجربه کنید. شما اینبار هرچند دیر، در تلاشید تا فردی را پیدا کنید که به معیارهایتان شباهت داشته باشد؛ غافل از اینکه این نیز راهی دیگر است برای فرار از تنهایی بوجود آمده بعد از ازدواجتان!
-
دچار انزوا و افسردگی میشوید
در بهترین حالت، ازدواج به دلیل فرار از تنهایی، شما را به انزوا و افسردگی میکشاند. اگر آدم سازگاری باشید یا احساس مسئولیت کنید خود را در آن ازدواج نادرست نگه خواهید داشت. روز به روز به شرایطی که میتوانستید داشته باشید فکر میکنید و خود را سرزنش میکنید. این نشخوارهای فکری و سرزنشها روزی شما را به چالهی افسردگی میکشانند.
همچنین بخوانید: خاستگاری و مهم ترین سوالاتی که در خواستگاری باید پرسیده شود
راهکارهای جایگزین ازدواج برای فرار از تنهایی چیست؟
ازدواج سپری در برابر موقعیت چالشبرانگیزی مانند تنهایی نیست. کنار آمدن با تنهایی ممکن است سخت باشد. سعی کنید بیشتر به سمت شناخت خود بروید. در ادامه به چند راهکار کاربردی در این حیطه میپردازیم:
-
بدانید که تنهایی شما طبیعی است
همه در زندگی دورههای تنهایی را پشت سر میگذارند. احساس تنهایی به این معنی نیست که مشکلی در شما وجود دارد.
-
خود را مشغول نگهدارید
مشغول نگه داشتن خود راه خوبی برای مقابله با تنهایی است. سرکار بروید و فعالیتی را بیابید که در طی روز با آن سرگرم شوید. اینگونه میتوانید کمتر به تنهایی خود فکر کنید.
-
علایق خود را کشف کنید
شروع یک سرگرمی که به آن علاقه دارید میتواند به شما در مبارزه با تنهایی و انزوا کمک کند. یک سرگرمی میتواند راهی عالی برای ملاقات با افراد جدید و پیدا کردن دوستان جدید باشد. اگر بدون هیچ دلیل واضحی احساس تنهایی میکنید، رفتن به کلاسی که علاقه دارید یا ورزش میتواند به شما کمک کند تا ذهن شما را از این موضوع دور کند.
-
به ارتباطات آنلاین اکتفا نکنید
ارتباط با افراد بهصورت آنلاین ممکن است تجربه خوبی باشد، اما زیاد به آن اکتفا نکنید. سعی کنید علاوهبر این نوع ارتباطات، شخصا با مردم در زندگی واقعی صحبت کنید.
-
زمان زیادی را در فضای مجازی صرف نکنید
دقت کنید که گذراندن زمان زیاد در سوشال مدیا میتواند تنهایی شما را بدتر کند؛ زیرا که افراد در فضای مجازی بهترین لحظات خود را به اشتراک میگذارند. دیدن دائمی این لحظات شاد ممکن است در شما حس خلائی ایجاد کند، انگار که فقط شما هستید که تنهایید و شاد نیستید.
نتیجهگیری
انسان موجودی اجتماعی است اما؛ گاهی اوقات احساس تنهایی طبیعی است. گاهی احساس تنهایی برای یک نفر میتواند آنقدر دردناک باشد که بخواهد با داشتن پارتنر و ازدواج از آن رهایی یابد، اما به چه قیمت؟ حتما تا به حال با این حس مواجه شدید که در کنار دیگران هستید و بازهم احساس تنهایی میکنید. پس تنهایی صرفا به حضور و عد حضور دیگران بستگی ندارد. گاهی تنهایی به درون و احساس درونی خود فرد وابسته است. پس ازدواج نمیتواند راهحل خوبی برای رهایی از این تنهایی باشد.
منبع قسمت آخر:
https://www2.hse.ie/mental-health/life-situations-events/loneliness/coping-with/
درباره راحله کرمی
من راحله کرمی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی بالینی در سال 1401 هستم. از سال 1395 تحصیلات خود را در رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی شروع کردم. در این سالها با رویکردهای زیادی آشنا شدم اما در آخر رویکرد هیجانمدار را که با امیال درونی من تناسب داشت، برگزیدم. از سال 1399 شروع به گذراندن دورههای درمانگر فردی با رویکرد هیجانمدار از قبیل دورههای درمان افسردگی، اضطراب و تروما و... کردم. در کنار آن تلاش بر این داشتم که علم روز روانشناسی را از طریق دورههای آنلاین در دانشگاههای مختلف دنیا یاد بگیرم. علاوه بر آن به دلیل علاقه به رشته روانشناسی و مطالعات در این حیطه، از سال 1400 شروع به تولید محتوا و نویسندگی کردم. در طی این سالها تلاش کردم که با مطالعه مطالب و مقالات به روز روانشناسی علم خود را در اختیار کسانی بگذارم که به دنبال آگاهی هستند. و همیشه امید دارم که بتوانم قدمی هرچند کوچک برای رسیدن شما به این آگاهی باشم.
نوشتههای بیشتر از راحله کرمی
دیدگاهتان را بنویسید