دریافت مشاوره خیانت

در مشاوره خیانت می‌توانید راجع به موضوع خیانت حرف بزنید. اگر به همسرتان تردید دارید و نشانه‌هایی می‌بینید که ممکن است به شما خیانت کرده باشد یا باخبر شده‌اید به شما خیانت شده می‌توانید با یک روانشناس متخصص در کلینیک آگاه در میان بگذارید.

همچنین اگر حس می‌کنید در آستانه‌ی خیانت به همسرتان هستید یا خیانت کرده‌اید، می‌توانید با کمک خدمات مشاوره روانشناسی خیانت در کلینیک روانشناسی آگاه به دلایلش پی ببرید و از رابطه عاطفی خود مراقبت کنید.

لیست روانشناسان برای مشاوره خیانت :

فرشته فرضعلی زاده روانشناس در تهران

فارغ التحصیل روانشناسی بالینی

محمد هاشمی فراشاه روانشناس در تهران و آنلاین

کارشناسی ارشد روان‌شناسی عمومی

مائده میرغیاثی رواندرمانگر شیراز

کارشناسی ارشد روانشناسی

مرضیه شهامت منش

کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی

مریم کریم پور

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

فخری تاجیک زاده

دکتری تخصصی روانشناسی بالینی

مشاوره علی رفاهی روانشناس شیراز کلینیک اگاه

دکتری تخصصی، روانشناسی بالینی

سمیه غنیمتی روانشناس آنلاین کلینیک آگاه

کارشناسی ارشد روان‌شناسی بالینی

حانیه قاسمی، روانشناس تهران کلینیک آگاه شعبه تهران

کارشناسی ارشد، روانشناسی

علی نیک سرشت

دانشجوی دکتری، روانشناسی شناختی

فاطمه آزاد

فارغ التحصیل روانشناسی، دانشگاه خاتم

سپیده فخاری روانشناس در تهران

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

حانیه چاوشی

کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی دانشگاه شیراز

سیده ساجده شیخ‌الاسلامی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

زهرا قمصری زاده روانشناس کلینیک اگاه

فارغ التحصیل روانشناسی بالینی

میترا کامران، روانشناس در کلینیک آگاه

دکتری روانشناسی سلامت، دانشگاه تهران

رفیعه سادات شهیدی

فارغ التحصیل راهنمایی و مشاوره

زهرا سادات حسینی روانشناس در تهران

کارشناسی ارشد روان‌شناسی بالینی

الهام نیک فر روانشناس تهران کلینیک روانشناسی اگاه

کارشناسی ارشد، روانشناسی

ریحانه نیک گو روانشناس تهران کلینیگ آکاه

کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی

محسن بدخشان

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

احمدرضا شریفی پور

دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی

دکتر حمیده نقیبی روانشناس تهران کلینیک آگاه

دکتری روانشناسی سلامت

کیان عباسی

کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی

حمیده مصور، روانشناس آنلاین کلینیک آگاه

کارشناسی ارشد، مشاوره خانواده

دکتر فاطمه عباسی روانشناس شیراز کلینیک آگاه

دکتری، روانشناسی بالینی

مرجان رضازاده

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

مصطفی فیروزی

کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت

احسان بدایت

دکتری(کاندیدا) روانشناسی بالینی

زبیده دهقان، روانشناس در کلینیک آگاه

دکتری روانشناسی

دکتری مشاوره خانواده

علی وفایی روانشناس در تهران

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

سارا همتی، روانشناس تهران کلینیک آگاه

کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی

زهرا طیبی روانشناس در شیراز

کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی

سوالات متداول مشاوره خیانت

مشاوره خیانت تا بتواند روی زندگی شما اثر بگذارد به زمان احتیاج دارد. بنابراین لازم است صبور باشید. مشکلات ارتباطی در طول زمان به وجود می‌آیند و در طول زمان بهبود پیدا می‌کنند.

لازم است درمانگرتان را با دقت انتخاب کنید. درمانگر شما لازم است علاوه بر تحصیلات روان‌شناسی در کارگاه‌های حرفه‌ای آموزش رواندرمانی شرکت کرده باشد، درمان فردی بگیرد و تحت نظارت سوپروایزر کار کند.

دریافت مشاوره آنلاین به اندازۀ دریافت مشاوره حضوری اثربخش است. از سایر مزایای مشاوره آنلاین خیانت می‌توان به دسترس‌پذیری آن اشاره کرد. اگر در شهری زندگی می‌کنید که به درمانگر حرفه‌ای دسترسی ندارید یا رفت‌وآمد برایتان دشوار و زمان‌بر است می‌توانید از خدمات آنلاین بهره‌مند شوید.

در جلسه مشاوره خیانت به نیاز شما پرداخته می‌شود. از چه چیزی می‌خواهید صحبت کنید؟ همان موضوع را به جلسه ببرید. یادتان باشد هیچ انسانی عین انسان دیگر نیست و رابطۀ هیچکس با شخص دیگر قابل مقایسه نیست. مشاور به شما کمک می‌کند شرایطتان را بهتر درک کنید و بسته به توانایی‌ها و محدودیت‌هایتان بهترین تصمیم را بگیرید.

برای اینکه بهتر بتوانید تصمیم بگیرید، بهتر است از روان‌درمانگران حرفه‌ای مشاوره بگیرید. خیانت می‌تواند پایان یک رابطه نباشد اما قرار نیست همیشه بعد از خیانت روابط ادامه پیدا کنند. برای اینکه تصمیم به جدایی یا ترمیم رابطه عاقلانه و همه‌جانبه باشد، لازم است ابتدا الگوهای رابطه و مشکلات موجود در آن را بفهمید. درد و رنجی که این خیانت به شما تحمیل کرده را به خوبی بشناسید و چالش‌های آن آشنا شوید. بعد از آن می‌توانید به تصمیم بهتری برسید.

احساس گناه حس دردناکی است که وقتی از استانداردی عبور می‌کنیم یا به کسی آسیب می‌زنیم فعال می‌شود. احساس گناه در روابط نزدیک تنظیم‌کنندۀ فاصله است. احساس گناه کمک می‌کند پیوندمان حفظ شود اما بعد از خیانت، احساس گناه کافی نیست. از طرفی احساس گناه بسیار زیاد ممکن است نتیجۀ معکوسی بگذارد؛ یعنی به جای آنکه کمک کند شرایط را بهتر کنیم، در شرایط ناخوشایند فرو برویم و خودمان لایق بهبودی ندانیم.

برای اینکه بتوانید احساس گناه را با مسئولیت‌پذیری همراه کنید و بهترین تصمیم را برای ارتباطتان بگیرید به کمک مشاور نیاز دارید.

بسته به نیاز و نوع رابطۀ شما این مورد می‌تواند متفاوت باشد. اما معمولا موارد زیر در مشاوره خیانت مورد توجه قرار می‌گیرد:

  • وضعیت کنونی ارتباط شما
  • الگوهای ارتباطی رایج بین زوجین
  • مشکلاتی که در رابطه وجود داشته و زمینۀ خیانت را فراهم کرده
  • اگر تصمیم به جدایی است چگونه می‌توان با آن کنار آمد؟
  • انگیزۀ طرفین رابطه برای ترمیم رابطه
  • تاثیر خیانت بر احساسات و وضعیت روانشناختی زوجین

هدف مشاوره خیانت می‌تواند از بررسی شک و تردید به همسر تا پایان دادن به یک رابطه عاطفی متفاوت باشد. همچنین ممکن است هدف دریافت مشاوره خیانت کمک به زوجین برای برگشتن به رابطۀ قبلی و پشت سر گذاشتن چالش‌های بعد از خیانت باشد. در کل فهمیدن تمام پیچیدگی‌های ارتباطی، احساسی و شرایطی که رابطۀ شما در آن قرار دارد مقدمه‌ای برای هر هدف در نظر گرفته می‌شود.

اعتماد دوباره به همسر فرایند پیچیده‌ای است که نمی‌توان پاسخ سرراستی به آن داد. هیچ «باید»ی برای اعتماد دوباره وجود ندارد. چه بخواهید دوباره اعتماد کنید و چه نه، لازم است موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • احساسات شما:
  1. می‌توانید همسرتان را ببخشید؟
  2. آماده هستید که اعتمادتان را بازسازی کنید؟
  3. فکر می‌کنید توانایی ایجاد یک رابطۀ ایمن و سالم را بعد از خیانت دارید؟
  • وضعیت همسرتان:
  1. آیا او به خاطر خیانت پشمان است و متوجه است چه آسیبی به رابطه زده؟
  2. آیا ارتباطش را کاملا با شخص سوم قطع کرده است؟
  3. آیا تلاشی برای به دست آوردن اعتماد شما و ترمیم رابطه می‌کند؟

برای این تصمیم پیچیده لازم است از مشاوره خیانت کمک بگیرید.

مشاوره برای خیانت همسر

خیانت همیشه خیانت جنسی نیست. خیانت عاطفی چه بسا از خیانت جنسی دردناک‌تر باشد. مورد خیانت قرار گرفتن یکی از بزرگترین ضربه‌هایی است که یک انسان می‌تواند بخورد. خیانت به اعتماد به نفس ما صدمه می‌زند، اعتمادمان را از بین می‌برد و با احساسات شدیدی تنها می‌گذارد. اگر همسرتان خیانت کرده باشد و مدت زمانی با دروغ گفتن و گسلایت کردن سعی در پوشاندن خیانتش داشته باشد، آسیب بیشتری می‌بینید.

مشاوره برای خیانت همسر کمک می‌کند بتوانید واقعیت را ببینید. هیجانات شدید را بشناسید و خودتان را برای حل و فصل آن‌ها آماده کنید. طوفانی در زندگی شما راه افتاده که با کمک مشاور می‌توانید از آن گذر کنید و خودتان را دوباره به دست بیاورید.

در صورت مشاهده چه مواردی در زندگی زناشویی خود باید به روانشناس برای مشاوره خیانت مراجعه کنیم؟

بر اساس مقاله منتشرشده در وبسایت prevention، نشانه‌های زیر می‌تواند به خیانت مرتبط باشد. در صورت مشاهده در رابطه می‌توانید از روانشناس کمک بگیرید.

  • ناگهان از دسترس خارج می‌شوند:

ممکن است شریک عاطفی شما به خاطر شرایط شغلی در ساعات مشخصی از روز در دسترس نباشد. این به معنای خیانت نیست. اما اگر شریک زندگی‌تان ناگهان از دسترس خارج می‌شود و این ماجرا مدام تکرار می‌شود لازم است برایش فکری کنید.

  • برنامه‌هایشان بدون توضیح قابل قبولی تغییر می‌کند
  • دوستانشان دیگر مثل سابق با آن‌ها صمیمی نیستند:

ممکن است آن‌ها در برابر دوستانشان پنهان‌کاری نکنند و دوستانشان بدانند خیانتی اتفاق افتاده و به دلیل شرمی که حس می‌کنند نتوانند با او مثل سابق دوست باشند.

  • میل جنسی‌شان خیلی زیاد یا خیلی کم شده:

میل جنسی و عشق‌بازی کردن ممکن است به خاطر احساس گناه یا لاپوشانی چیزی که اتفاق افتاده زیاد شود. همچنین کم شدنش ممکن است به دلیل سرمایه‌گذاری عاطفی و جنسی در رابطه با فرد جدید باشد.

  • ناگهان بیشتر از گذشته به ظاهرشان می‌رسند
  • اگر همسرتان ناگهان تصمیم گرفته پول زیادی برای لباس‌هایش خرج کند، سالن زیبایی برود یا بر خلاف سابق اودکلن بزند خوب است دربارۀ تغییراتش کنجکاو باشید.
  • عادت‌های استفاده از تلفن همراهشان عوض شده

ممکن است طبیعی باشد که وقتی گوشی‌تان در دسترس نیست، از گوشی هسمرتان برای عکس گرفتن استفاده کنید. یا در مواقعی از گوشی او برای سرچ کردن استفاده کنید. اگر حس می‌کنید او بیش از اندازه مراقب دسترسی شما به گوشی‌اش است یا به سادگی سر این موضوع عصبانی می‌شود بهتر است باهم صحبت کنید. اگر متوجه شده‌اید همسرتان اکانت‌هایی را دنبال می‌کند که نمی‌شناسد یا صفحه‌هایی که محتوای جنسی یا تحریک‌آمیز منتشر می‌کنند خوب است کنجکاو باشید.

این رفتارها را به عنوان «رفتارهای خاکستری» می‌شناسیم که به خودی خود نشان‌دهندۀ خیانت نیستند؛ اما ممکن است منجر به خیانت جنسی شوند. اگر هنگام کنجکاوی دربارۀ این موضوع آن‌ها عصبانی می‌شوند و به شما برچسب «حساس بودن» می‌زنند لازم است با یک متخصص صحبت کنید.

  • دیگر دربارۀ آینده مشترکتان صحبت نمی‌کنند
  • از نظر عاطفی غیر فعال می‌شوند
  • حرف‌هایی که می‌زنند با آنچه اتفاق می‌افتد جور درنمی‌آید

طبیعی است که شریک عاطفی شما بداند کجا می‌روید، چه کسانی آنجا خواهند بود و چه ساعتی برمی‌گردید. اگر حس می‌کنید حرف و عملشان باهم جور درنمی‌آید و از کنجکاوی و توضیح دادن به شما فرار می‌کنند لازم است با درمانگر مشورت کنید.

  • تحریک‌پذیر یا مضطرب به نظر می‌رسند
  • وقتی از آن‌ها راجع به تغییراتشان می‌پرسید حالت تدافعی می‌گیرند
  • به شما هدایای بیشتری می‌دهند

خیانت پیچیده است و ممکن است فرد برای جبران حس گناهش برای شما هدیه بخرد. ممکن است هدیه گرفتن به این خاطر باشد که رضایت خاطر شما را به دست بیاورند و کمتر بتوانید آن‎‌ها را تحت فشار بگذارید.

  • دیگر عشقشان را به شما ابراز نمی‌کنند
  • ناگهان رویکردشان نسبت به شما منتقدانه می‌شود
  • متوجه مشکلات مالی توجیه‌ناپذیر می‌شوید
  • شما را به خیانت متهم می‌کنند

شاید عجیب به نظر برسد اما با این کار می‌توانند فشار و تمرکز را از روی خودشان بردارند و به شما منتقل کنند.

  • حواسشان به برنامه روزانه شما هست

فرد خیانت‌کار به زمان مناسبی برای وقت گذراندن با شریک جدیدش نیاز دارد. ساعاتی که شما مشغول هستید می‌تواند بهترین موقعیت باشد.

  • حس درونی‌تان می‌گوید چیزی سر جایش نیست

گاهی اوقات شهودمان به ما واقعیت را نشان می‌دهد اما سعی می‌کنیم انکارش کنیم. ممکن است شهود شما چیزی را فهمیده باشد که عقلتان دلش نخواهد باور کند. درباره‌اش با درمانگر صحبت کنید.

چرا باید برای خیانت همسر مشاوره دریافت کنیم؟

خیانت اعتماد را در هم می‌شکند و یک دنیا سوال برای طرفین باقی می‌گذارد. اما خیانت با تمام دردناکی و ویرانگری‌اش ممکن است پایان یک رابطه نباشد. خیانت دلیل یکسانی ندارد و همیشه به معنای نبودن عشق در رابطه نیست. خیانت گاهی نتیجۀ عوامل زیر است:

  • تمایل به تجربۀ هیجان
  • یافتن مجدد سرزندگی و شور جوانی
  • بحران میانسالی
  • نارضایتی از رابطۀ کنونی
  • مشکلاتی در برقراری صمیمیت

پیچیدگی‌هایی که در روابط وجود دارد ممکن است یکی از زوجین را علیرغم وجود عشق به خیانت برساند. گاهی اوقات سخت‌ترین چیزی که می‌توان با آن کنار آمد مسئولیت متقابل است.

مشاوره کمک می‌کند خودتان را بعد از آسیبی که دیده‌اید پیدا کنید، پویایی‌های ارتباطی را بهتر بفهمید و اگر می‌خواهید فرصتی دوباره به همسرتان بدهید. مواجه شدن با چالش‌های ارتباطی بعد از خیانت اصلا ساده نیست و مشاور می‌تواند کمک کند چه تمایل به ادامۀ رابطه دارید و چه نه، با این چالش‌ها مواجه شوید و دوباره در دامشان نیفتید.

خیانت زن به مرد

گفته می‌شود حدود 24 درصد از زنان به خیانت اعتراف می‌کنند. شاید به نظر بیاید خیانت فقط محدود به مردان باشد اما زنان هم ممکن است به دلایل گوناگونی خیانت کنند. یکی از مهم‌ترین دلایل مطابق برخی از پژوهش‌ها «ارضای نیازهای عاطفی و تجربۀ یک رابطۀ عاطفی» است. اما خیانت موضوعی پیچیده است و ممکن است همیشه چنین دلیلی نداشته باشد.

برخی از دلایل همسر برای رابطه فرازناشویی در مشاوره خیانت زن

مطابق مقالۀ منتشرشده در ژورنال Sexual Medicine، دلایل خیانت را می‌توان در سطح‌های مختلفی بررسی کرد:

  1. دلایل مربوط به ویژگی‌های شخصیتی: ممکن است زنانی که دارای شخصیت هیستریونیک هستند تمایل بیشتری داشته باشند روابط موازی برقرار کنند. جدای از این موضوع، تمایل افراد به خیانت بسته به شرایط سنی، تحصیلات، جایگاه اجتماعی-اقتصادی یا داشتن سابقۀ خیانت می‌تواند متفاوت باشد.
  2. دلایل مربوط به شریک عاطفی: ویژگی‌های شخصیتی، تحصیلات، عملکرد جنسی و میزان جذابیت شریک عاطفی می‌تواند از دلایل خیانت باشد.
  3. دلایل مربوط به رابطه: سن کم موقع ازدواج و ازدواج سفید از جمله دلایل خیانت می‌تواند باشد. ازدواج سفید تعهد و امنیتی را که برای رضایت زناشویی و رابطۀ ایمن نیاز داریم برآورده نمی‌کند. میزان رضایت زناشویی و خوشحال نبودن در کنار هم، سبک‌های دلبستگی و ارتباطی از دلایل دیگر خیانت هستند. سبک‌های دلبستگی ناایمن ممکن است تمایل بیشتری به خیانت داشته باشند.
  4. عوامل اجتماعی: استفادۀ زیاد از شبکه‌های اجتماعی، ارتباطات گستردۀ مجازی یا کار کردن در محیط کاری مختلط می‌تواند زمینه‌ساز خیانت باشد. دقت کنید که هیچکدام از این عوامل به‌تنهایی باعث خیانت نمی‌شوند؛ بلکه مجموعه‌ای از این عوامل می‌تواند به خیانت منتهی شود.
  5. عوامل فرهنگی: در جوامعی که سعی بر برابری حقوق زنان و مردان است با آمار خیانت پایین‌تری مواجهیم. باورهای مذهبی گاهی باعث می‌شوند افراد کمتر به خیانت متمایل باشند یا حداقل خیانت را پنهان کنند. هرچه ارزش‌های فردگرایانه پررنگ‌تر می‌شود و تعلق جمعی و گروهی بیشتر مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرد، خیانت رشد بیشتری پیدا می‌کند.
  6. رویدادهای زندگی: انسان‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند. اتفاقاتی که در مسیر زندگی می‌افتد ممکن است ما را به شیوۀ پیش‌بینی‌ناپذیری تغییر بدهد. بحران میانسالی، استرس دوران بارداری یا بچه‌داری، داشتن سابقۀ طلاق یا خیانت، تجربۀ تروماها و آسیب‌های شدید در دوران کودکی، عدم تجربۀ رابطۀ امنی که فرد بتواند احساس دوست‌داشتنی و ارزشمند بودن را تجربه کند می‌تواند ما را مستعد خیانت کند.

خیانت مرد به زن

معمولا وقتی از خیانت صحبت می‌کنیم مرد را به عنوان خیانت‌کننده می‌شناسیم. مطابق آمارهای موجود 34 درصد مردان خیانت می‌کنند. نمی‌توان دلیل روشن و واحدی برای خیانت مردان برشمرد. دلایل آن می‌تواند از ویژگی‌های شخصیتی تا نارضایتی جنسی متفاوت باشد.

برخی از دلایل همسر برای رابطه فرازناشویی در مشاوره خیانت مرد

  1. دلایل مربوط به ویژگی‌های شخصیتی: ممکن است مردانی که دارای شخصیت نارسیستیک هستند تمایل بیشتری داشته باشند خیانت کنند. تمایل افراد به خیانت بسته به شرایط سنی، تحصیلات، جایگاه اجتماعی-اقتصادی یا داشتن سابقۀ خیانت می‌تواند متفاوت باشد.
  2. دلایل مربوط به شریک عاطفی: ویژگی‌های شخصیتی، تحصیلات، عملکرد جنسی و میزان جذابیت شریک عاطفی می‌تواند از دلایل خیانت باشد.
  3. دلایل مربوط به رابطه: سن کم موقع ازدواج و ازدواج سفید از جمله دلایل خیانت می‌تواند باشد. ازدواج سفید تعهد و امنیتی را که برای رضایت زناشویی و رابطۀ ایمن نیاز داریم برآورده نمی‌کند. میزان رضایت زناشویی و خوشحال نبودن در کنار هم، سبک‌های دلبستگی و ارتباطی از دلایل دیگر خیانت هستند. سبک‌های دلبستگی ناایمن ممکن است تمایل بیشتری به خیانت داشته باشند.
  4. عوامل اجتماعی: استفادۀ زیاد از شبکه‌های اجتماعی، ارتباطات گستردۀ مجازی یا کار کردن در محیط کاری مختلط می‌تواند زمینه‌ساز خیانت باشد. دقت کنید که هیچکدام از این عوامل به‌تنهایی باعث خیانت نمی‌شوند؛ بلکه مجموعه‌ای از این عوامل می‌تواند به خیانت منتهی شود.
  5. عوامل فرهنگی: ممکن است در بعضی فرهنگ‌ها خیانت مردان پذیرفته‌تر باشد؛ مثلا فرهنگ به مردان اجازه می‌دهد شرکای عاطفی متعدد داشته باشند. در این فضای فرهنگی ممکن است این موضوع اصلا خیانت در نظر گرفته نشود. در جوامعی که سعی بر برابری حقوق زنان و مردان است با آمار خیانت پایین‌تری مواجهیم. باورهای مذهبی گاهی باعث می‌شوند افراد کمتر به خیانت متمایل باشند یا حداقل خیانت را پنهان کنند. هرچه ارزش‌های فردگرایانه پررنگ‌تر می‌شود و تعلق جمعی و گروهی بیشتر مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرد، خیانت رشد بیشتری پیدا می‌کند.
  6. رویدادهای زندگی: انسان‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند. اتفاقاتی که در مسیر زندگی می‌افتد ممکن است ما را به شیوۀ پیش‌بینی‌ناپذیری تغییر بدهد. داشتن سابقۀ طلاق یا خیانت، تجربۀ تروماها و آسیب‌های شدید در دوران کودکی، عدم تجربۀ رابطۀ امنی که فرد بتواند احساس دوست‌داشتنی و ارزشمند بودن را تجربه کند می‌تواند ما را مستعد خیانت کند.

گاهی بحران میانسالی یا استرس‌های زندگی باعث می‌شود بعضی افراد به دنبال حمایت باشند و روابط دیگری جز رابطه زناشویی برقرار کنند. خیانت عاطفی اگرچه ممکن است با خیانت جنسی همراه نباشد، اما وضعیت رابطه را پیچیده می‌کند.

در مشاوره خیانت همسر چه سوالاتی پرسیده می شود؟

بسته به شرایط ممکن است سوالات متفاوت باشد یا به شکل دیگری پرسیده شود. درمانگر حرفه‌ای تلاشش را می‌کند تا محیطی امن و عاری از قضاوت برای شما فراهم کند که در آن راحت باشید. مهم است شما هم دربارۀ ارتباطات و نظراتتان صادق و باز باشید، حتی اگر دشوار باشد.

درمانگر ممکن است در طول مسیر مشاوره سوالاتی بپرسد که دیدگاه‌های شما را به چالش می‌کشد یا باعث ناراحتی‌تان می‌شود. می‌توانید دربارۀ احساستان با او صحبت کنید. چالش‌ها بخشی از فرایند کشف علل ریشه‌ای و تلاش برای بهبودی است.

همچنین ممکن است تشویق شوید که افکار و احساسات خود را بنویسید یا در جلسه درباره‌شان حرف بزنید. در ادامه مثال‌هایی برای سوالات مورد بررسی آورده می‌شود:

  1. سوالاتی که ممکن است از فردی که خیانت کرده پرسیده شود:
  • چیزی باعث شد خیانت کنید؟
  • آیا از رابطه‌تان ناراضی بودید؟
  • چه نیازهایی را می‌خواستید با داشتن رابطۀ جنسی برآورده کنید؟
  • آیا تا به حال به پایان دادن به رابطه‌تان قبل از خیانت فکر کرده‌اید؟
  • آیا ارتباطتان را با شریک عاطفی‌تان قطع کرده‌اید یا به او چیزی گفته‌اید؟
  1. برای فردی که مورد خیانت واقع‌شده:
  • آیا می‌خواهید از جزئیات ماجرا (تکرار، عاطفی در مقابل فیزیکی و غیره) مطلع شوید؟
  • وقتی متوجه خیانت شدید چه حسی داشتید؟ چه افکاری از ذهنتان گذشت؟
  • آیا فکر می‌کنید رابطه شما قابل ترمیم باشد؟
  1. تاثیر خیانت (برای هر دو طرف):
  • خیانت چگونه بر احساس اعتماد و امنیت شما در رابطه تأثیر گذاشته است؟
  • چه تاثیری روی کیفیت ارتباطات و صمیمیت‌تان داشته است؟
  • بزرگترین ترس شما دربارۀ آیندۀ رابطه چیست؟
  1. اگر تصمیم به ترمیم رابطه باشد (برای هر دو طرف):
  • آیا هر دوی شما متعهد به بازسازی رابطه هستید؟
  • برای بازگرداندن اعتماد حاضرید چه کاری انجام دهید؟
  • برای التیام از خیانت به چه نوع حمایتی نیاز دارید؟
  • رابطۀ سالم در حال پیشرفت برای شما چگونه خواهد بود؟
  • چه مسائل اساسی در رابطه وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد؟

دیدگاهتان را بنویسید