پشیمانی بعد از خیانت | آیا رابطه را از سر بگیریم؟
شاید تاریکترین نقطه یک رابطه خیانت باشد. زمانی که وارد رابطه میشویم بهترینها را برای آن رویاپردازی میکنیم، لحظات عاشقانهای را کنار یکدیگر سپری میکنیم طوری که انگار هیچ فردی جز او در جهان وجود ندارد. هیچ فکر نمیکنیم که ممکن است روزی به این تاریکترین نقطه یعنی خیانت برسیم. حال که به ما خیانت شده باید چطور واکنش نشان دهیم؟ ببخشیم یا رها کنیم؟ اگر پارتنر ما پشیمان است، این پشیمانی ساختگی است یا واقعا قرار نیست دوباره این عمل را تکرار کند؟ از کجا بفهمیم پشیمانی بعد از خیانت آن واقعی است؟ اینها سوالاتی است که ممکن است یک قربانی خیانت از خود بپرسد. در این مقاله سعی داریم پشیمانی بعد از خیانت بپردازیم و به این سوالات پاسخ دهیم.
نشانههای پشیمانی بعد از خیانت
آیا پارتنر من واقعا پشیمان است؟ روزهای اول رابطهاتان را به یاد آورید. او چقدر تلاش میکرد که در چشم شما خوب به نظر برسد و توجه شما را جلب کند. فردی که واقعا از خیانت خود پشیمان باشد همینقدر برای جلب توجه دوباره شما تلاش خواهد کرد. در ادامه بهطور مختصر و دقیقتر این نشانهها را بررسی میکنیم:
- اعتراف به اشتباه خود و عذرخواهی کردن: فردی که واقعا پشیمان باشد اعتراف میکند که بیوفا بوده است و شدیدا عذرخواهی میکند. او قول میدهد که دیگر هیچوقت این کار را تکرار نمیکند.
- قطع رابطه با آن فرد: فردی که از خیانت خود پشیمان شده باشد بدون هیچ درنگی هر نوع رابطهای را با آن فرد قطع خواهد کرد. در این مورد عمل او بهتر از حرفهایش میتواند شما را قانع کند. به عنوان مثال پارتنر شما از موقعیتهایی که با آن فرد روبهرو میشده دوری میکند. مثلا محل کار خود را عوض میکند یا سیم کارت خود را عوض میکند و تمام اکانتهای مجازی که آن فرد به آنها دسترسی داشته را نابود میکند.
- تلاش برای بهدست آوردن توجه شما: از دیگر نشانههای پشیمانی بعد از خیانت تلاش فرد است. او تلاش میکند بیشتر به شما محبت کند، نیازهایتان را برآورده کند و بیشتر با شما وقت بگذراند. در این مرحله از رابطه همسر پشیمان شما سعی دارد از طریق ارتباطات صمیمی و صادقانه برای جبران خیانت تلاش کند. او مثل کتابی باز خواهد بود در مورد احساس خود، دلایل خیانت، خواستهها و امیدهایش به آینده و… با شما حرف میزند. مطمئناً برقراری ارتباط یک جز حیاتی از هر رابطهای است و اهمیت آن در چنین شرایطی دو چندان است.
- او برای انجام هرگونه مشاوره و درمانی آماده است: یک راه تشخیص عدم پشیمانی بعد از خیانت این است که فرد برای درمان و بهبود رابطه هیچ قدمی برنمیدارد. در مقابل، فردی که به احساس عذاب وجدان بعد از خیانت دچار شده، همواره سعی در جبران اشتباهاتش دارد. به بیان ساده، او مشتاقانه به هر چیزی که به پیشرفت و سلامت رابطه کمک کند، واکنش نشان میدهد. افرادی که واقعاً پشیمان هستند، همیشه برای پیشرفت در رابطه خود تلاش میکنند. آنها در هر اقدامی که بخواهید، حضور فعال دارند؛ زیرا این را فرصتی برای خود میدانند تا مسئولیت کامل اقدامات خود را به عهده بگیرند. پس برای جلسات مشاوره زوج درمانی آماده و مشتاق هستتد.
بازگشت به زندگی بعد از خیانت
درست است که شریک عاطفی شما پشیمان شده، اما وقتی کسی به شما خیانت میکند ذهن شما فریاد میزند که متنفر باش! مجازاتش کن! و دیگر هیچوقت او را نبخش! چقدر رهایی از این احساسات سخت است. پذیرش اینکه کسی که دوستش داشتید به شما خیانت کرده ممکن است غیرممکن به نظر برسد. حالا آیا بعد از خیانت همسرم میتوانم او را ببخشم؟ جواب این سوال خیلی پیچیده است.
با اینکه بخشیدن در این مواقع بسیار سخت است اما در یک کلام میتوان گفت بله. بخشیدن به معنای فراموش کردن نیست. در زندگی نیاز است که آدمهای زیادی را ببخشید و این به این معنی نیست که کار آنها را فراموش خواهید کرد یا اینکه دوباره با آنها ارتباط خواهید داشت. شما میبخشید تا سلامت روان خود را حفظ کنید.
زندگی کردن با قلبی پر از خشم و نفرت برای هرکس طاقتفرسا خواهد بود. بخشش پارتنرتان بعد از خیانت بیشتر از اینکه برای او مفید باشد برای شما مفید است. این بخشش شما را از هیجانات دردناک و احساسات منفی دور نگه میدارد. شما میتوانید ببخشید اما هرگز دوباره به آن رابطه برنگردید. این تصمیم کاملا بر عهدهی شماست.
آیا رابطه بعد از خیانت میتواند به حالت قبل بازگردد؟
بله. شما میتوانید رابطه را به حالت قبل بازگردانید. اینکار مستلزم تلاش هر دونفر شماست. با سخت کوشی، فداکاری، تعهد متقابل و رها کردن، این امکان وجود دارد که یک رابطه پس از خیانت به حالت عادی برگردد. فردی که خیانت کرده، اعتماد را از بین برده است و شاید نیاز باشد برای مدت زیادی روی این مسئله کار کند تا اعتماد شما را دوباره به دست آورد. از طرفی شما هم باید تلاش کنید تا احساسات و هیجانات منفی خود را راجع به این موضوع تغییر دهید و بتوانید ببخشید. همچنین در این مسیر، مراجعه به یک مرکز مشاوره روانشناسی برای بهبود رابطه شما بسیار مفید خواهد بود.
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید