دعوای زن و شوهر چه مزایایی دارد؟ ۵ دلیل برای مشاجرهی سالم
ما داستان زوجهایی را شنیدهایم که هرگز دعوا نمیکنند و از آنها به عنوان زوج ایدهآل یاد میشود. اما، در این شرایط، آیا عشق واقعا رشد میکند؟ شاید نه. زوجهایی هستند که از تعارض دوری میکنند، اما آیا آنها ازدواج موفقی دارند؟ و حتی اگر ازدواج موفقی دارند، آیا خوشحال و عاشق یکدیگر هستند؟ ما پنج دلیل به شما میدهیم که چرا دعوای زن و شوهر اگر مشاجرهای سالم باشد، مفید است و باید هر چند وقت یکبار آن را انجام دهید.
لازم به ذکر است که منظور از دعوا و مشاجره، بیاحترامی و یا شکستن خط قرمزها نیست. اینگونه دعواها نهتنها مفید نیستند بلکه مخرب رابطه نیز هستند. منظور از مشاجرهی سالم مشاجرهای است که هر دو طرف بتوانند در فضای امن بین خود، نظر مخالف و دیدگاه خودشان را بیان کنند بدون اینکه از واکنش و یا قضاوت طرف مقابل بترسند.

۵ فایدهی دعوای زن و شوهر
۱. رابطه شما قویتر میشود زیرا در دعوای زن و شوهر کینه از بین میرود
در دعوا با همسر ما در حال بیان دیدگاه خود هستیم، افکارمان را برای خودمان نگه نمیداریم، چیزی که در قلبمان است را ابراز میکنیم و در نتیجه تفاوتها را پاک نمیکنیم، این موضوع در طولانی مدت کمک کننده است. همچنین پس از مشاجرهها زوجین از هم عذرخواهی میکنند که این به نوبهی خود باعث صمیمیت بیشتر میشود.
۲. دعوا با همسر به صمیمیت عمق میبخشد
در بحثهای سالم که به شیوهی محترمانه اتفاق میافتند صمیمیت بیشتر میشود. ما برای خودمان حد و مرز تعیین میکنیم و همچنین متوجه میشویم که پارنتر ما از چه چیزی خوشش میآید یا چه چیزی او را ناراحت میکند؛ به عبارتی شناخت در یک دعوای سالم بیشتر میشود، زوجین همدیگر را بیشتر درک میکنند و احساس صمیمیت بیشتری ایجاد میشود. اگر دقت کنید در هر مشاجره متوجه میشوید که پارتنر شما به چه چیزی حساس است یا برعکس، اگر دعوایی وجود نداشته باشد شما یکدیگر را به خوبی نمیشناختید.
۳. اعتماد را افزایش میدهد
در مشاجرهها فرد تمایل دارد بیشتر خودش را ابراز کند و اگر این فضا بین زوجین امن باشد و با واکنش مناسب پارنتر روبهرو شود حس اطمینان از رابطه و پارنتر افزایش مییابد. خیلیها فکر میکنند که اگر از دعوا دوری کنند میتوانند رابطه را امن نگه دارند و یا از مشاجره اجتناب میکنند تا باعث جدایی نشود غافل از اینکه این دوری و اجتناب شرایط را پیچیدهتر میکند؛ زیرا ممکن است زمانی طغیانی به پا شود که عواقب آن زیانبار است. زمانی که شما حرفها، دلخوریها و شکایاتتان را طولانیمدت در خود نگه دارید در حال ساختن آتشفشانی از خشم هستید که هر لحظه ممکن است فوران کند و ادامهی رابطه را به چالش بکشد.
۴. بعد از دعوا احساس بهتری دارید
بیان عقیده خود در حین مشاجره باعث میشود احساس آرامش کنید، اما در حین بیان کردن آن بیاحترامی نکنید. روابط مانند ترن هوایی نوسان دارند در این نوسانها شما به اهمیت شریک عاطفی خود پی میبرید، با حد و مرزهای او آشنا میشوید و بهتر او را میشناسید. سعی کنید اگر دلخوری وجود دارد قبل از ورود به رختخواب آن را حل کنید.

۵. شخصیت شما را بهبود میبخشد:
دعوای زن و شوهر میتواند آنها را قویتر کند، صبر زوجین را بالا میبرد و مراقبت و عشق شما را نسبت به پارتنرتان بیشتر میکند، باعث میشود که خودتان را با عیبها و نقصهای دیگران وفق دهید، همچنین روحیه ایثارگری و بخشش را در شما ارتقا میبخشد. گرچه در کنار این فواید باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که مشاجرهی بیش از حد نه تنها مفید نیست بلکه به رابطه شما صدمه میزند.
در آخر اینکه روابط عاطفی موفق بسیار فراتر از هدیههای گران قیمت، مسافرت و خوشگذرانیها، یک شام رمانتیک در رستوران و.. هستند. این روابط در مشاجرهها و رشد زوجین مشخص میشوند. مشاجره و دعوا با همسر در یک رابطه طبیعی است اما نکتهی حائز اهمیت این است که زوجین با وجود این اختلاف نظرها باز هم به یکدیگر عشق بورزند. زوجین باید وجود این مشاجرهها را بپذیرند و از مشکلات دوری نکنند در عوض باید فضای امنی را بین یکدیگر ایجاد کنند تا بتوانند خود را صادقانه و مهربانانه ابراز کنند.