بهبود رابطه با همسر؛ 4 راهکار موثر برای تقویت ارتباط سازنده با همسر
دانستن مهارتهای ارتباطی برای بهتر شدن رابطه با همسر برای هر زوجی ضروری است. این مسئله تنها شامل روابط بینفردی زوجین نمیشود. چه در روابط عاشقانه و چه در روابط کاری باشید، دانستن چگونگی ایجاد روابط سالم برای موفقیت شما بسیار مهم است.
موانع زیادی وجود دارند که ما را از داشتن رابطۀ عاطفی شاد باز میدارد. زندگی با پستی و بلندی همراه است و گرم نگه داشتن رابطه عاطفی و تقویت مهارتهای ارتباطی هم دشواریهای خودش را دارد. اما در بستر روابط است که میتوانیم آرامش را تجربه کنیم و حس خوبی نسبت به خودمان داشته باشیم. روابط سالم برای زندگی روانی ما ضروریاند. اینجاست که به اهمیت بهبود رابطه با همسر پی میبریم.
ما در این مقاله راهکارهایی برای گرم کردن رابطۀ خود با همسرتان ارائه خواهیم داد. شما میتوانید برای مشاوره مستقیم و دریافت کمک حرفهای از روانشناس خوب در زمینه گرم شدن رابطه عاطفی با مشاوران و متخصصان زوج درمانگر کلینیک آگاه ارتباط برقرار کنید.
فهرست محتوا:
Toggleنشانه های مهم نبودن رابطه عاطفی بین زن و شوهر
- فاصله گرفتن زوجین از یکدیگر
- احساس تنهایی در رابطه
- نبود حمایتهای روحی و پشتیبانی موثر
- فقدان نوازش کلامی و جسمی
- وجود تنشهای مکرر و نرسیدن به راه حلی جامع
- از دست دادن احساس همدلی
- کمرنگ شدن رابطه جنسی میان زوجین
- عدم وجود مکالمه سازنده
چرا بهبود روابط عاطفی با همسر ضروری است؟
زندگی مشترک چالشهای زیادی دارد. گاهی ممکن است زوجین نتوانند مشکلاتی را که در زندگی مشترکشان پیش میآید حل و فصل کنند. مثلا شوهری را در نظر بگیرید که در تصمیمهای مهم زندگی، فراموش میکند نظر همسرش را بپرسد. همسرش از او شاکی میشود و کمکم احساس بیاهمیت بودن میکند. ممکن است فکر کند شوهرش خودخواه است و خودش را سرزنش کند که چرا با فردی خودخواه ازدواج کرده. گاهی ممکن است در بحثهایی که بینشان پیش میآید این موضوع را وسط بیاورد و شوهرش هم از او شکایت کند که در تصمیمهای مهم زندگی، او (یعنی همسرش) کناره میگیرد و در تصمیمگیری مشارکت نمیکند. ممکن است هر دو نفر شواهد و مثالهایی برای تایید حرفشان داشته باشند و نتوانند با یکدیگر به مصالحه برسند.
گاهی ممکن است زوجین برای فرار از هر گونه بحث یا دعوا (که جزئی طبیعی از هر رابطه سالمی است) باهم از نیازهایشان صحبت نکنند. دیگری را ذهنخوان تصور کنند و وقتی یارشان نیاز آنها را نمیفهمد با او قهر کنند. چنین روابطی صمیمیت بین زوجین را کم خواهد کرد.
حفظ صمیمیت با افزایش تعداد سالهایی که در کنار همیم ممکن است دشوارتر بشود. اگر نتوانیم چالشهای عاطفی موجود در رابطهمان را به شکل مناسبی حل و فصل کنیم، نمیتوانیم روابطمان را نگه داریم. بنابراین مهم است بتوانیم رابطه خودمان را با همسرمان گرم نگه داریم.
همچنین بخوانید: صمیمیت در رابطه عاطفی؛ ۶ راه ایچاد صمیمیت در رابطه
برای بهتر شدن رابطه با همسر چه مهارت هایی لازم است؟
ویلیام گلاسر در یکی از کتابهای خود به نام ازدواج بدون شکست عنوان میکند که برای داشتن رابطه عاطفی گرم و دوستانه سعی کنید با همسر و شریک عاطفی خود طوری رفتار کنید که با بهترین دوست خود رفتار میکنید.
رابطه عاطفی با رابطه دوستانه تفاوتهایی دارد اما در هر دو لازم است صمیمیت و دوست داشتن وجود داشته باشد. وقتی کسی را دوست داریم، رفتارمان با او منعطفانه و بدون قضاوت و سرزنشگری است. حمایت و درک متقابل و پذیرفتن ویژگیهای همسر همانگونه که هست، گوش دادن به او، رازداری و صداقت از دیگر ویژگیهای داشتن رابطهای دوستانه است.
برای آنکه بتوانیم به فردی عشق خود را نشان دهیم ابتدا باید خودشیفتگیمان را خم کنیم. «راه درست، راه من است» در رابطه عاشقانه معنایی ندارد. عشق حقیقی هنگامی شروع میشود که بتوانیم در نیازها و خواستههای منحصربهفردمان انعطاف ایجاد کنیم، متفاوت بودن را درک کنیم و به آن احترام بگذاریم. عشق بادوام اینگونه ایجاد میشود.
وقتی یکی از طرفین رابطه، خودمحورانه و خودشیفتهوار رفتار میکند بالاخره یکی از طرفین خسته میشود و رابطه به خطر میافتد.
هرچه مهارتهای ارتباطیتان را افزایش بدهیم، میتوانیم رابطه بهتری با همسرمان داشته باشیم. در کنار مهارتهایی که میآموزیم، لازم است ظرفیتمان را برای تجربه صمیمیت یا احساسهای گوناگون خشم، گناه، عشق و غم افزایش بدهیم. برخی از رایجترین مهارتهای ارتباطی برای بهتر شدن رابطه با همسر عبارتاند از:
-
برقراری ارتباط شفاف و مستقیم
هرچقدر بتوانیم شفافتر و واضحتر و مستقیمتر از نیازها و احساساتمان حرف بزنیم، بهتر میتوانیم با یکدیگر ارتباط بگیریم.
-
کنجکاو بودن درباره دنیای درونی دیگری
همیشه حرف زدن نیست که به رابطه کمک میکند. گاهی گوش دادن به دیگری و سوال کردن از او برای فهمیدن بهتر ذهن او بیشتر مفید است.
-
توانایی همدلی
میتوانید خودتان را جای او بگذارید و دنیا را از درچه چشم او ببینید؟ البته همدلی به معنای فراموش کردن خودتان نیست. همدلی کمک میکند در عین توجه به نیازهای خودتان، محدودیتهای یارتان را درک کنید.
-
صحبت از احساسات و دنیای درونی خود
چقدر میتوانید احساسات متفاوتتان مثل خشم، غم، شادی و لذت را به کلام دربیاورید و با همسرتان به اشتراک بگذارید؟
5. دانستن چگونگی تعیین مرزها و احترام به یکدیگر
شاید چون نمیخواهید همسرتان آزرده شود، از تعیین مرز خودداری کنید. مرزگذاری به معنای کشیدن دیوار میان خود و همسرتان نیست. با مرزگذاری میتوانید ارزشها و حدود خودتان را در رابطه حفظ کنید.
6. اعتماد
اعتماد پایه و اساس هر رابطه است. بدون اعتماد دائم در ترسیم. میترسیم مورد خیانت واقع شویم یا همسرمان ترکمان کند. بیاعتمادی گاهی باعث میشود باور نکنیم همسرمان دوستمان دارد. اعتماد باعث میشود از نظارت مداوم روی شریک زندگیمان دست برداریم.
گاهی ممکن است بیاعتمادی به رابطه و همسرمان به خاطر اتفاقات گذشته زندگیمان و وجود مشکلات روانشناختی در خودمان باشد. برای حل و فصل این موضوع میتوانید از مشاوران و متخصصان کلینیک روانشناسی آگاه کمک بگیرید.
7.مهارت حل تعارض
وجود تعارض در هر رابطهای طبیعی است. زندگی همواره آسان نخواهد گذشت و با این حساب حتی در روابطی که فکر میکنیم خیلی خارقالعادهاند، دعواهای گاه به گاه یا جدی اتفاق میافتد. برای حل بهتر تعارضات رابطه و بهبود رابطه با همسر، توانایی گفتگو کردن و رسیدن به مصالحه درباره مسائل ارتباطی کلیدی است. شما همیشه در یک رابطه به هر چیزی که از شریک عاطفی خود میخواهید نخواهید رسید و اگر نتوانید ناکامی را تحمل کنید، تنش در رابطهتان افزایش پیدا خواهد کرد. اینکه شما به عنوان یک زوج بتوانید در کنار یکدیگر درباره مشکلات، نیازها و چالشهای زندگی خود گفتگو کنید و به راهحلهای متناسبی حل مسئله برسید، کمک شایانی به بهبود رابطهتان خواهد کرد.
همچنین بخوانید: تاثیر گذشته همسر؛چطور با گذشته همسر کنار بیاییم؟
8. شناخت و تجربه هیجانات
یکی دیگر از راههای بهبود رابطه با همسر این است که بتوانید هیجانات و احساسات خود را همانگونه که وجود دارند بشناسید. گاهی ممکن است این احساسات مثبت و خوشایند باشند و گاهی برعکس. مهم است بتوانید خشم، غم، اضطراب و ناکامی را که تجربه میکنید مثل احساس دوست داشتن و صمیمیت بشناسید و تاثیرش را بر خودتان و رابطه ببینید. توانایی به اشتراک گذاشتن بعضی از این احساسات یا استفاده از آنها در رابطه کمک میکند رابطه گرمتری با همسر داشته باشید.
چند راهکار موثر برای بهبود روابط عاطفی با همسر
1. با یکدیگر دوست باشید
ازدواج های شاد دارای یک رابطه دوستانه پر شور و عمیق هستند و منظور از رابطه دوستی، وجود احترام دو طرفه و راضی بودن زوجین از در کنار هم بودن است.
هر رابطه سالم باید بر پایه یک دوستی مستحکم باشد. از یکدیگر حمایت کنید، به حرفهای یکدیگر گوش دهید و مانند یک دوست بدون قضاوت کردن یا ایجاد تنش شنونده در د و دلهای یکدیگر باشید.
همچنین بخوانید: ترمیم رابطه عاشقانه؛ چطور رابطه عاطفی خراب شده را بازسازی کنیم؟
2. برای یکدیگر وقت بگذارید
زمانهایی وجود دارد که زوجین به خاطر خستگی و تنشهایی که بیرون از خانه اتفاق میافتد، توان و انرژی برای وقت گذرانی در کنار یکدیگر ندارند. این مسئله طبیعی است و بهتر است در چنین مواقعی به فضایی که افراد برای تنهایی و خلوت کردن با خود نیاز دارند احترام بگذارید و از همسر خود بابت بروز چنین مسئلهای دلگیر نشوید. با این حال لازم است بین کار و ارتباط با همسرتان تعادلی وجود داشته باشد.
سعی کنید در اوقاتی که ممکن است، با همسرتان فیلم مورد علاقهتان را ببینید یا حتی آهنگی را که دوست دارید گوش دهید. برای زنده نگه داشتن رابطه نیاز نیست همیشه کارهای عجیب و غریب انجام دهید؛ بلکه شما میتوانید حتی با نوشیدن یک فنجان چای در کنار همسر خود، به حضور او اهمیت دهید.
3. به نیازهای جنسی یکدیگر توجه کنید
توجه کردن به نیازهای جنسی خود و همسرتان باعث افزایش صمیمیت و بهبود رابطه میشود. صمیمیت جسمانی و جنسی یکی از ابعاد رابطهای گرم و صمیمانه است و نمیتوان نقش آن را در بهبود رابطه عاطفی با همسر نادیده گرفت. درباره ترجیحات جنسی خودتان و همسرتان کنجکاو باشید و باهم درباره آن حرف بزنید تا رابطه جنسی شما کسلکننده نشود.
همچنین بخوانید: رابطه جنسی کسل کننده؛ راهکارهای غلبه بر خستگی جنسی
کلام آخر
داشتن مهارتهای اولیه و شناخت مهارتهای بهبود رابطه با همسر قبل از ازدواج سبب خواهد شد تا در شریک عاطفیتان را بهتر بشناسید و بتوانید با مدیریت درست رابطه، پیوند احساسیتان را نیز تقویت کنید.
برای دریافت مشاوره پیش از ازدواج یا بهبود رابطه با همسرتان از روانشناسان متخصص و حرفهای در کلینیک روانشناسی آگاه در شیراز و تهران نوبت بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید