آزمون شخصیت شناسی میلون (MCMI)
فهرست محتوا:
Toggleاهمیت آزمون های شخصیت شناسی
تعارضات و چالش های افراد از روابط گرفته تا درون نگری، از کام یابی تا کناره گیری، لذت جویی تا خودآزاری تنها نتیجه صرف شرایط دشوار یا نوعی واکنش روان شناختی نیستند. بلکه از ترکیب پیچیده ی دیدگاه، رفتار، ناهشیار و موقعیت های بیرونی برمی خیزند و یک سیستم جامع ارتباط با جهان را شکل می دهند. این سیستم که آن را شخصیت می نامیم سیستم ایمنی روانی است که تقویت آن منجر به کارآمد شدن فرد در جهت خواسته هایش و در نتیجه انعطاف پذیری وی شود.
علاوه بر این، فهم شخصیت برای متخصص بالینی این امکان را فراهم می سازد که بر اساس کلیت فرد به سنجش و مداخله بپردازد نه با صرف تاکید بر بخشی از کارکردها. زیرا که کلیت و انگیزه های درون روانی یک فرد است که کارکردهای وی را جهت می دهد.
آزمون میلون
پرسشنامه چندمحوری بالینی میلون (MCMI)، از جمله پرسشنامه های خودسنجی مداد کاغذی است که به سنجش شخصیت و سازگاری هیجانی با تاکید بر اختلال های شخصیت و نشانه هایی که اغلب با این اختلال ها همراه هستند می پردازد.
با توجه به تاکید آزمون میلون بر اختلالات روانشناختی و شخصیت، از استفاده ی آن برای اشخاص بهنجار (که رفتاری منعطف و متناسب با شرایط بیرونی خود دارند) و افرادی که دچار آشفتگی های خفیف هستند باید پرهیز کرد. و تفسیرها باید محدود به اشخاصی باشد که نمره های بالایی را در مشکلات روانشناختی کسب می کنند. نمره ی بالا به تنهایی نشان دهنده ی اختلال شخصیت نیست و باید بین سبک شخصیتی و اختلال شخصیت تمییز قایل شد. چرا که یک سبک شخصیت با توجه به متن زندگی فرد و موقعیت وی می تواند کارآمد باشد و عامل موفقیت وی باشد. پس ملاک های تشخیصی اختلال های شخصیت باید به درماندگی و یا اختلال در حوزه های اجتماعی، شغلی یا سایر حوزه های مهم کارکرد بینجامد.
همچنین بخوانید: تست هوش وکسلر
اهمیت سبک شخصیتی در برخورد با چالش های زندگی
آزمون میلون با دارا بودن طبقات مختلف تشخیصی در حوزه ی اختلالات شخصیت و نشانه های مشکلات روانشناختی این امکان را فراهم می آورد که با توجه به سبک شخصیتی فرد، کارآمدی و یا درماندگی فرد را در برخورد با چالش های زندگی و موقعیت های مختلف پیش بینی کند. به عنوان مثال فردی با سبک شخصیتی اجتنابی وابسته که نیاز به رابطه برایش امری حیاتی است، در حال طلاق گرفتن باشد احتمال دارد که با یک افسردگی عمده به این موقعیت پاسخ دهد حال آنکه یک شخصیت خودشیفته ضداجتماعی که کمتر عاطفی است و ادراکی از خطر ندارد، شیوه ی کنارآمدن وی با چنین موقعیتی احتمالا سو مصرف الکل خواهد بود.
رتبه بندی این آزمون از نظر متخصصان پس از MMPI-2 می باشد و مکمل خوبی برای MMPI است چرا که تاکید MMPI بر نشانه های مشکلات روان شناختی است اما MCMI به طور اخص برای کمک به تشخیص اختلالات شخصیت طراحی شده است. ویژگی دیگر پرسشنامه میلون کوتاه تر بودن آن نسبت به پرسشنامه MMPI است که حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان می برد.
همچنین بخوانید: آزمون شخصیت مینه سوتا
اهمیت مصاحبه بالینی
نکته قابل توجه این است نتیجه بدست آمده از این دو پرسشنامه را نباید به عنوان تشخیص قطعی تلقی کرد. برای رسیدن به تشخیص نهایی نیاز به مصاحبه بالینی توسط متخصص و یکپارچه کردن اطلاعات فرد است. چرا که این آزمون از جمله پرسشنامه های مداد کاغذی است که بر صرف مواد هشیار فرد و سوالات و پاسخ های محدود تکیه دارد. از این رو آزمون شخصیتی چون آزمون SWAP که امکان مصاحبه شفاهی را فراهم می آورد و فرد می تواند بدون محدودیت امکان پاسخدهی داشته باشد و به صرف مواد هشیاری که خود شخص در اختیار متخصص بالینی قرار می دهد تکیه نمی شود و متخصص نیز از ورای گفتار و رفتارهای ظاهری، ناهشیار فرد را نیز مورد بررسی قرار دهد، اعتبار بیشتری خواهد داشت و اطلاعات دقیق تری را فراهم می سازد.
دیدگاهتان را بنویسید